BRYGGENS VENNER

Medlemsfordeler

Bryggens Venner er en venneforening med visjon om ”verdig bevaring og utvikling av verdenskulturminnet Bryggen som merkevare for Bergen”. For å fremme dette formålet skal foreningen søke å spre informasjon og kunnskap om Bryggen.

Som medlem får du:

  • Årbok med bilder og tekst om det som foregår på Bryggen
  • Møter på og om Bryggen
  • Reiser i hanseatenes fotspor, som til Lübeck, Tallinn, Brügge, Visby, Genova, Novgorod, Rostock
  • Bryggens historie oppdatert med nye historiske fakta
  • Fri adgang Bryggens Museum, Hanseatisk Museum, Schøtstuene
  • Invitasjon til åpning av utstillinger på Bryggens Museum
iStock-627255242-2
ubb-dju-bx-0054_md

Foto: Enoch Djupdræt (marcus.uib.no)

BRYGGENS VENNER

Om oss

Bryggens Venner ble etablert i 1962 med det formål å bevare Bryggen og å formidle dens historie til nye generasjoner.
I dag, 50 år etter, har venneforeningen mer enn 1200 medlemmer, som med entusiasme følger opp oppdraget – å stimulere til Bryggens bevaring og gjøre bergenserne, unge og gamle, kjent med dens historie.

Bryggens Venner reiser i Hansaens fotspor for å finne grunnlaget for vår handel. Lübeck, Tallin, Brügge, Visby og Lofoten er besøkt, for å finne fundamentet, tørrfisken og dens historie, knyttet til Bryggen og Bergen.

I 1979 ble Bryggen, som det første i Norge, et av Unescos oppnevnte Verdensarvsteder. Derved har Norge en forpliktelse til å bevilge nødvendig kapital for bevaring.

iStock-627255242-2

At Bryggen står på metervis med historiske rester, gjør at Bryggen synker. At havet stiger – er en dårlig kombinasjon, men – dagens forskere sier; ”Det er ennå mulig å redde Bryggen” og Bryggens engasjerte venner sier:” Bryggen skal reddes. Våre bevilgende myndigheter skal ikke komme for sent til ”timen”.

Bryggen, besøkes av over 1 million mennesker hvert år. De fleste er turister, som besøker Bryggen mellom mai og sept. Bergenserne må bli flinkere til å besøke Bryggen, denne levende historiske bydel, her hvor passasjene, bryggestredet og kålhagen, forteller om en unik historie – en historie du ikke finner maken til noen andre steder i verden.

ubb-dju-bx-0054_md

Foto: Enoch Djupdræt (marcus.uib.no)